Cookies

Kan man spille på bowling?

2/26/2020 9:17 AM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
En lang bane. En masse kegler. Og en bowlingkugle. Og så lige de der sko, som mange har et lettere ambivalent forhold til. Det er bowling. For mange mennesker, er bowling måske ikke ligefrem noget de forbinder med en rigtig sportsgren. Og det bliver da også dyrket både som en sportsgren med turneringer og mesterskaber – og som ren underholdning.

Bowling like an Egyptian
Bowling kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten, hvor det var et hyggeligt tidsfordriv. Her spillede man med kugler lavet af porcelæn eller skaller fra korn beklædt med læder. Herfra bredte det sig til Europa, hvor kristne præster ifølge overleveringer opfordrede sognets børn til at kaste sten mod en klynge af kegler. Og her gjaldt det om at have et godt boldøje: For hvis keglerne væltede, blev man tilgivet alle sine synder! 

Bowling – sport og spas
Og der bliver stadig bowlet flittigt over hele verden stadigvæk den dag i dag. Men den helt store succes fik det først, da europæerne emigrerede til USA i 18- og 1900-tallet. De tog keglerne med sig og successen var hjemme! I dag er der over 60 millioner registrerede spillere og professionelle turneringer ”over there”. Her er bowling ikke blot noget man laver til børnefødselsdage og firmafester. Det er en reel sport. Det betyder blandt andet, at man kan spille på resultaterne af de mange kampe og turneringer. Det er altså ikke kun noget man spiller – men også noget man kan spille på. I hvert fald i USA. 

Bowling med masser af chips og drinks
Herhjemme så det første bowlingcenter dagens lys i 1962. Nemlig Rossini Bowlinghal i Valby som lokkede med 22 fuldautomatiske bowlingbaner. Og siden dengang er der kommet mange flere til. Men i modsætning til i USA, forbinder langt de fleste danskere nok mest af alt bowling med hygge. Det er en aften i byen. En festlig polterabend i byens lokale bowlingcenter. Gerne akkompagneret af drinks og chips og en god middag. Det er ren hygge. 

Spil på masser af sportsgrene
Herhjemme er bowling altså mest af alt forbundet med en hyggelig aften i byen. En polterabend med vennerne eller en årligt tilbagevendende begivenhed med familien. Er du født som spillefugl, og elsker du bare at indgå et godt væddemål, skal du dog se mod andre sportsgrene. Herhjemme er det primært fodbold som folk interesserer sig for. Holder du af betting og fodbold, bør du holde et vågent øje med forudsigelser indenfor netop fodbold. Følger du for eksempel med i aktuelle fodbold spiltips kan din chancer for at stå med en gevinst i den sidste ende nemlig øges markant. 

Følg forudsigelserne og vind – måske! 
Der findes en lang række forskellige steder på internettet, hvor disse forudsigelser findes. Her er masser af gode tips at hente. Både omkring de enkelte kampe, om resultaterne, hvem der scorer og hvem der går videre i de enkelte turneringer. Ud over fodbold er der efterhånden også en del andre sportsgrene at spille på. Alt efter temperament og lyst. Så der er absolut ingen grund til ikke at kaste et blik på disse sider. Hvem ved? Måske venter den store gevinst derude et sted? 









 


Delete item?