Cookies

Sådan hjælper et ugentligt spil bowling hjælpe din sundhed til nye højder

7/2/2019 9:58 AM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
Når man tænker bowling, er den første tanke, der måske rammer dig, en hyggelig aften ude med vennerne, kollegaerne eller familien, hvor afslapning og hygge er i højsædet. Derfor kommer det som en overraskelse for mange, at bowling også en fantastisk sund sportsgren, som er forbundet med masser af sundhedsmæssige fordele.

Det bedste ved det hele er, at der ikke er nogle begrænsninger på, hvem der kan bowle. Det er nemt at lære, også for børn og ældre. Det er nemt at komme i gang med og det er hamrende sjovt – så din træningsmotivation kan blive holdt ved lige.

Du forbrænder massevis af kalorier
Når du træner generelt, om det er i et fitnesscenter eller om du løber en tur, er det for manges vedkommende noget de gør for at forbrænde kalorier. Hvad de færreste tænker på er, at når man bowler bevæger man sig rigtig meget, ofte skifter man også fra siddende til stående position, hvilket også sætter gang i forbrændingen.  
Den gennemsnitlige bowler går cirka 18 meter, hver gang der skal laves et kast. Regnet sammen bliver det til omkring 0,8 km, hvis du spiller de standard 3 runder, som man gør. Det betyder at du i gennemsnit forbrænder omkring 200-300 kalorier i timen, hvilket er det samme som, hvis du sjippede i 25 minutter – og det er ikke mange, der kan holde til at sjippe i 25 minutter i træk. 

Du bliver stærkere
Hvis du bowler for at blive stærkere eller for at tabe dig, så vil det glæde dig at høre at bowling kan hjælpe dig med begge ting. Større muskler giver højere forbrænding. Og bowling giver i den grad større muskler.
Den gennemsnitlige bowlingkugle vejer lige over 6 kilo. Når du spiller bowling, vil du gentagende gange svinge de 6 kilo frem og tilbage, hvilket træner både dine arme, skuldre, brystkasse og ben. Et spil bowling kræver at du kaster kuglen mindst 54 gange – det er rigtig mange gentagelser og vil hurtigt give dig resultater.
Hvis du vil se resultater endnu hurtigere, kan du med fordel supplere din normale kost med proteinpulver.

Forbedret smidighed og balance
Når nu vi allerede snakker om at kaste en 6-kilos kugle gentagende gange, er det ikke kun dine muskler, der har fordel af denne bevægelse. Al den drejen rundt, bukken og strækken i benene og de stræk du laver, har en direkte positiv effekt på din smidighed og kernestyrke. 
Samtidig vil du, hver gang du kaster, lægge ekstra pres på din overkrop – det tvinger din underkrop, hofter og ben, til at lave en modvægt, så du ikke flyver afsted samme retning som kuglen. Det betyder også at din balance vil blive stærkt forbedret. Det samme gør sig faktisk også glædende for din kropsholdning, som automatisk vil blive bedre, hvis du bowler korrekt. 

Konklusion
Alt i alt er bowling en rigtig sjov måde at komme i god form på – og hvis du hellere vil hygge dig end at træne, er det den perfekte kombination, for alle kan jo heldigvis være med. Hvis du mangler penge til din personlige bowlingkugle eller de hurtigste bowling sko, så få et tilbud på privatlån – så kan du starte på din gode vane allerede i morgen. 

 


Delete item?