Næsten alle mennesker har prøvet at bowle før, men de fleste bruger bowlingen mere til fornøjelse end som en decideret sportsgren. Dog er der faktisk flere og flere bowlingklubber, der bliver startet op og dermed også flere og flere, der går ind i bowlingen med en mere seriøs tilgang til at blive bedre, frem for kun til at have det sjovt.
Hvordan bliver man god til at bowle?
Ligesom alle andre sportsgrene kræver det hårdt arbejde, motivation og ikke mindst meget tid at blive god til at bowle. Professionelle bowlere bruger flere timer om dagen på at træne – både alene og med en træner – og selvom det langt fra er noget, alle kan finde tid til i en travl hverdag, er det stadig muligt at gå ind i sporten med en seriøs tilgang. Det handler bare om at ville det nok, og derudover kan du få et stort forspring, hvis du tager dig tid til at sætte dig ind i hvilket udstyr, du skal investere i.
Hvad skal jeg købe til at starte med?
Hvis du for første gang vil gå ind i bowlingverdenen med en mere seriøs tilgang, kan det være svært at finde rundt i det udstyr, der er vigtigst at starte med. For udover selvfølgelig en bowlingkugle, hvad skal du så mere bruge? Og hvor mange penge skal du regne med at skulle bruge på udstyr?
Først og fremmest skal den rette bowlingkugle findes, og her vil du lægge mærke til, at der findes rigtig mange forskellige slags, som du kan vælge imellem. Her gælder det om at finde en, der passer til dig med hensyn til vægt og størrelse, men også med hensyn til prisen. Heldigvis kan du på nettet finde informationer om hvad forskellen er på de forskellige typer af bowlingkugler. Bowlingkugler kan koste alt fra 500 kr. og op efter.
Derefter skal du have dig et par bowlingsko, da man ikke må benytte almindelige sko på en bowlingbane – skoene er altså ligesom kuglen et must. Der findes forskellige sko til damer og herrer, men faktisk er der også forskel på skoene alt efter, om du er venstre- eller højrehåndet. Ligesom ved bowlingkuglerne varierer skoene i pris og kan ligge på alt mellem 500 kr. og 2000 kr. – måske endda mere.
En tredje ting, som kan være god for dig at starte ud med, er en bowlingtaske, som du kan have dit udstyr i. Her svinger priserne alt efter hvilken størrelse, du har brug for. Om du nøjes med 1 bowlingkugle, og derfor kan have en mindre taske, eller om du vælger at investere i flere bowlingkugler, så du har brug for en større taske. Derudover også om du vil have en taske med eller uden hjul.
Alt i alt kan det selv fra start med det mest basale udstyr løbe op i en høj sum, som kan forekomme uoverskuelig. Dog skal dette ikke være det, der holder dig fra at gå i gang med sporten! Du kan med fordel optage et lån, så du ikke skal gå på kompromis med dit udstyr, og som du på kort tid kan have tilbagebetalt. Find det billigste lån til at finansiere det nye udstyr på Monni.dk. Det vil du ikke komme til at fortryde, da du får et forspring fra dem, der valgte alle de billigste løsninger fra start.
Andet udstyr
Ovenstående er det udstyr, du først og fremmest får brug for, når du starter med sporten. Men faktisk findes der også en masse andet udstyr, som du især i længden kan få glæde ad. Heriblandt er der rens til din bowlingkugle, så du kan holde den ren og dermed sørge for, at kvaliteten på den ikke forringes, og du kan også investere i skobeskyttere til dine sko, så du heller ikke hurtigt kommer til at slide dem op, samt ekstra hæl og sål til skoene, så du ikke ødelægger dine fødder under træningen. En anden ting, der kan få din træning godt på vej, er håndledsbeskyttere, der sørger for, at du ikke ender med skader i dine håndled, som er noget af det vigtigste i bowlingen som sportsgren.