Cookies

Kom i den bedste Bowling-form - du nogensinde har været

3/3/2020 1:51 PM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
Der findes en række variationer af bowling. Mange har en klar ide om hvad bowling står for, men er det nu den rigtige forestilling vi går rundt med? Bowling er langt fra øl og fest, også selvom det tit er noget der samler folk, som socialt arrangement. Mange forbinder bowling med familieudflugter, firmafester og børnefødselsdage. 

Bowling som sportsgren 
For mange er bowling også en sport, som kræver noget helt særligt, ligesom så mange andre sportsgrene. Det handler om at fange teknikken og have det helt rigtige fokus. Bowling er en individuel sport, hvor en persons score kun afhænger af personens egen præstation. Dog spilles det også som en holdsport, hvor flere personers resultater har betydning. I bowlinghaller kan maskinerne oftest indstilles til 1-6 personer på samme bane, der så skiftes til at spille en ´rude´. 

Spillerne undgår overhoved at tænke på at trække vejret. Man vil have sin krop til at udføre en række bevægelser, som er blevet memoriseret i ens muskler. De skal udføre øvelsen til perfektion, uden at man skal tænke over det. Kort fortalt, kan en spiller efter et rigtig godt slag, omdanne sin krop til en robot, som kan udføre samme slag igen og igen. Det er bare desværre ikke altid så nemt. 

Timing og balance 
I bowling er timing og balance så vigtige grundelementer, at de dygtige spillere ikke lægger mærke til, at deres krop gør det. Men når timingen er på plads, og arme og ben og overkrop bevæger sig i en koordineret bevægelse imod banen, så får man en bedre balance, og så bliver man mere præcis og sikker i sine bevægelser. Det er en sport der kræver meget fokus og selvdesciplin. 
Man bruger særligt kropsposituren og derfor er yderligere styrketræning en god beslutning. Der er efterhånden et så stort fokus på træning, at der er mange muligheder for inspiration og ekspermentering. Træning kan både foregå derhjemme og i centeret, det handler bare om de resultater man ønsker og det udstyr man har til rådighed. Træningsmaskiner til maven er med til at give en god holdning og styrke i de rutationer men foretager sig som bowlingsspiller. 

Kondition og koncentration 
Bowling er på den ene side en alenesport og på den anden side meget social. Hvis man er vant til den ene version, kan det være svært at tilrette sig at træne alene eller modsat. Nogen kan dog også godt li variationen af, at de både kan træne på hold og til tider ty til deres eget. 
For at træne bowling skal man selvfølgelig også have en god kondition. Konditionstræning forbedrer din krops evne til at føre ilt fra lungerne ud til musklerne. Træningsformer som løb, cykling, roning og svømning er gode suplimenter, som giver god kondition. Det handler om hvad er motivere en til at komme i god form og det kan til tider være godt med varierende træning. 
Cykling er både en skånsom, nem og effektiv motivationsform, for langt de fleste kan være med. I modsætning til f.eks. løb er cykling lang mere skånsomt for kroppen, da du undgår belastninger i form af stød og slag. Derfor er cykling især godt for folk med dårlige knæ. Hvis man sætter sig mere ind i cykling, så er der flere former for cykling og derfor også forskellige cykler, samt udstyr. Det behøves man dog ikke gøre alene, smæk ungerne op i en El-ladcykel og kør en lang tur med dem. Hvis du ikke har børn, så er en hund eller din fætter et godt alternativ. Der er med andre ord mange gode grunde til at cykeltræne!









 


Delete item?