Cookies

Tidens store bowlinghelte

7/10/2019 10:39 AM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
Bowling er én af verdens ældste sportsgrene, som kan dateres til over fem millennier tilbage. Takket være arkæologiske fund, har forskere kunnet konkludere, at der i Egypten blev spillet en form for primitiv bowling ca. 3200 f.Kr. Siden har der været forskellige slags spil, som har involveret bold og kegler, men spillet, som vi kender det i dag, har højst sandsynligt sine rødder i Tyskland, hvor der allerede blev bowlet 300 år efter Kristi fødsel. Bowling spredte sig til andre europæiske lande og senere til Nordamerika, hvor navnet bowling blev nævnt for første gang i starten af 1800-tallet.   

Bowling endte med at blive så populært, at det blev én af de mest sete sportsgrene på TV. Fra 1960’erne og helt op til 1990’erne fik amerikanerne fornøjelsen af at følge med i Professional Bowlers Tour hver lørdag. Denne popularitet har dog ændret sig nu, hvor flere slags sportskampe bliver vist på TV og hvor der bliver investeret flere penge i at promovere fodbold, håndbold og basket. Når marketingafdelingen er gået hjem, så er det seerne som investerer i sporten via væddemål.     

Sport har siden tidernes morgen appelleret til gambling-entusiaster. Bowling er ingen undtagelse. I dag kan man let oddse på alle de største sportsbegivenheder online. Én af de største turneringer, som man kan satse på, er World Bowling Women Championship. I år kan man følge med i den fra den 22. til 30. august, når tre danske damer deltager. World Bowling Senior Championship er også en favorit, som foregår i alle ulige år. I 2019 vil de bedste bowlere over 50 konkurrere i Las Vegas fra den 2.-10. september. Her deltager Danmark ikke, men man kan i stedet heppe på Sverige eller Norge. Find frem til dine favoritter ved at få inspiration fra tidens store bowlere:   

Thomas Larsen 

Danmarks eneste professionelle bowler er også én af de allerdygtigste. I marts 2014 blev han kåret til verdens bedste bowler, og senere samme år vandt han Istanbul Open – ét af de største stævner på Europaturnéen. Derudover har han vundet 2014 VM-guld som trio samt diverse europamesterskaber. Han fik sin første titel i 2013, da han slog rivalen Mika Koivuniemi til Abu Dhabi World Bowling Tour Open.     

Walter Ray Williams Jr. 

Larsens yndlingsbowler er Walter Ray Williams Jr. – navnet, som var på alles læber, da sporten stadig blev vist på amerikansk TV hver lørdag. Han har rekordmange PBA-titler og tjener fortsat rekordmange penge. Han er blevet kåret som årets PBA-spiller hele 7 gange, første gang i 1986 og senest i 2010. Derudover har han som den første i verden opnået over 100 PBA-titler i alt. Der må være noget meget specielt over Williams’ talenter. Heldigvis kan man stadig opleve hvordan han med sine imponerende præcisionsevner slår rivalerne på banen. 

Norm Duke 

Endnu en amerikaner med et spektakulært CV. Han har vundet 40 PBA-titler, heriblandt Denny’s World Championship, 65th Denny’s U.S. Open og PBA World Championship i 2008. Han er den eneste spiller, som har vundet 3 store titler i træk. Derudover er han også verdens yngste vinder af en PBA-titel. En succes han opnåede som 18-årig tilbage i 1983. 

Lisa Wagner 

Én af verdens bedste kvindelige bowlere er den nu pensionerede amerikaner Lisa Wagner. I løbet af sin karriere har hun løbet forrest med antallet af titler. Hun vandt USBC Women’s Championship fem gange, Open Division i 1982, 1988 og 1992 og senest Classic Division i 2011. Det er ikke en overraskelse, at hun blev kåret til Bowler of the Year hele fire gange samt Bowler of the Decade i 1980’erne. 

Aleta Sill

Hun var den første kvindelige spiller, som nåede at tjene 1 million dollars. I 1984 blev hun kåret til både Bowler of the Year og Player of the Year. Hendes passion for sporten begyndte allerede, da hun som 5-årig besøgte en bowlingbane med sine bedsteforældre. Siden har hun vundet 31 PBWA-titler og Triple Crown hele to gange – en bedrift kun Aleta Sill og Pete Weber (søn af Dick Weber) kan prale med. Hun bowler fortsat et par gange om ugen, men kun med venner. Hvis du kommer forbi Livonia, kan det være du får muligheden for at vinde over én af historiens bedste bowlere. 

Dick Weber

Selv efter Webers død i 2005, lever han videre som legende inden for bowling. Født i Indianapolis i 1929, blev han allerede kaldt bowlingmester i 1950’erne. Han nåede at vinde en PBA-titel i seks årtier – og blev dermed også historiens første bowler, som gjorde det. I 2009 blev han kåret som verdens tredjebedstebowler siden 1959. Et ikon og del af en far-søn-duo, som hele verden holdt af. 

Får man ikke lyst af at prøve sine kræfter efter alle disse succeshistorier? Heldigvis er der mange bowlingbaner i Danmark, så invitér endelig venner og familie på en omgang i weekenden.     









 


Delete item?