Cookies

Lær det perfekte strike og imponér kollegerne

6/24/2019 2:49 PM |  BowlingPortalen |  CMS Admin
Er du en af dem, der kommer til at ligne en klovn hver eneste gang firmaet inviterer på julefrokost i den lokale bowlinghal, så er det på tide at få styr på dine kast. Selvfølgelig er et venskabeligt spil bowling bare for sjov, men det kan alligevel hurtigt blive lidt frustrerende, hvis du taber stort igen og igen. Derfor bør du læse med her og lære bowlingteknikkerne ordentligt. Hvis du derefter låner penge til at leje en hel bowlinghal, så kan du virkelig imponere vennerne.

Vælg den rigtige kugle og stik de rigtige fingre ned i den
Det første skridt du skal tage, så du går fra at være firmaklovnen til den ubestridte bowlingkonge, er at vælge den rigtige bowlingkugle. Mange laver den fejl at vælge en let kugle, så de uden problemer kan løfte og kaste den, men sandheden er, at kuglen er sværere at styre, hvis den er for let. Ligeledes vælger nogle den allertungeste for at imponere vennerne, hvilket heller ikke er en god ide, hvis man knapt kan løfte kuglen. Derimod skal en voksen man vælge en kugle, der vejer 14 til 16 pund, hvilket står på kuglen. En kvinde bør vælge en bowlingkugle, der er mellem 12 og 14 pund tung. På den måde får man bedst mulig kontrol over kuglen under kastet. 
Desuden er det vigtigt at putte de rigtige fingre i kuglen. Tommelfingeren skal i det ene hul, og i de to hul ved siden af hinanden skal din langemand og ringfinger ind. 

Hvordan griber man kastet an?
Før du kaster, stiller du dig på tilløbsbanen fire store skridt fra overtrædelsesstregen. Ignorér dine hånende venner i baggrunden og fokusér i stedet for på den midterste kegle for enden af banen. Du skal i alt tage fire skridt hen mod stregen, så vær sikker på at du har målt afstanden rigtigt an. Er du højrehåndet, starter du tilløbet med et skridt på højre fod, så du lander på den venstre. Er du venstrehåndet, gør du det omvendte. På den måde slutter du tilløbet af i bedst mulig balance, både under og efter kastet er lavet. 

Præcision er vigtigere end fart
Når du har taget tilløbet og skal til at kaste, skal du glemme vennerne eller pigen, du har et godt øje til – de skal ikke imponeres med hvor hårdt, du kan kaste kuglen. Præcision er nemlig langt vigtigere end fart, da kuglen ikke kan kontrolleres ordentligt, hvis du bare hamrer igennem. Start tilløbet ud med at skubbe kuglen lidt frem, og på dit næste skridt svinger du så armen og kuglen langt tilbage. Når du bevæger dig videre frem, vil kuglen dernæst af sig selv skubbe fremad, og hvis du ikke holder alt for godt fast i den, slipper den også dine fingre af sig selv. Under hele forløbet stirrer du fortsat udelukkende på den midterste kegle. Hvis det hele er gjort som beskrevet, er chancerne for en strike langt højere, også behøves du ikke være til grin længere – tværtimod. 









 


Delete item?